dimecres, 27 de novembre del 2013

 
 
 TANCAR RTVV ÉS LLEVAR-LI LA VEU AL NOSTRE POBLE

No volem que la nostra televisió se’n vaja a negre ni que la nostra ràdio es quede en silenci. La decisió de la Generalitat Valenciana de tancar RTVV ha estat totalment aberrant per commemorar tres dècades de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià.

Desmantellar i tancar la nostra ràdio i la nostra televisió públiques és intolerable. És un atac a la llibertat d’expressió de la nostra societat, un atac a una de les eines més potents de normalització de la nostra llengua i a la possibilitat de reconstruir uns mitjans de comunicació públics, de qualitat, plurals, lliures i en valencià.

No tenim premsa escrita en paper, ni ràdios, ni televisions privades que parlen en la nostra llengua. L’ensenyament, comptant també amb tots els entrebancs amb els quals ens trobem, no pot ser l’únic àmbit per aconseguir la normalització del nostre màxim tret d’identitat. Tancar un espai comunicatiu públic com RTVV suposa un greu revés i un pas enrere per aconseguir aquest objectiu.

Amb aquest decisió, la Generalitat Valenciana desmantella completament qualsevol iniciativa de remuntar un sector audiovisual en valencià. Enfonsarà els col•lectius valencians implicats: productores audiovisuals, empreses de doblatge, actors i actrius, etc, que han treballat durant molts anys de valent creant produccions valencianes en la nostra llengua.