dimecres, 21 de setembre del 2011

26 DE SETEMBRE: DIA EUROPEU DE LES LLENGÜES





Per tal de celebrar el Dia Europeu de les Llengües us proposem un joc o activitat que consisteix a fer-nos  saber  quina és la paraula en valencià que més t'agrada.  Ens la podeu fer arribar mitjançant un correu electrònic a l'adreça del bloc o, simplement, deixant-nos un comentari al bloc.  D'entre totes les que ens suggeriu en triarem una que rebrà els honors de ser "la paraula perfecta".  De totes maneres, publicarem un llistat amb les paraules que a vosaltres més us agraden.

 Ahí va la meua:  PUTXINEL·LI.  Tot i que el seu origen és italià, aquesta paraula m'agrada per la seua sonoritat i pel seu significat.  Un putxinel·li és una eina màgica que desperta somriures als més menuts.  Sabeu què significa?

ANDREA:  BARRACA perquè tinc un terreny amb aquestes cases, que a més són típiques valencianes, i em recorda a la meua infantesa ja que he passat molt de temps allí amb el meu avi.  Allí em sent lliure i, a més, és el lloc de connexió entre el meu avi i jo.

FLAVIUS:  INFÀNCIA.  La infància és el període de la vida humana des que es naix fins a la pubertat) m'agrada aquesta paraula perquè em recorda el període més bonic de la vida on no t'has de preocupar per res i per ningú !

ALEX:  ALEGRIA.  Aquesta paraula en llatí es diu(gaudium) Algunes persones desconeixen el seu significat per culpa del passat que han tingut (guerres,terratremols...).  Però hui en dia s'intenta conéixer per tot el món

ANDREEA:  PETÓ.  La paraula que mes m'agrada del valencià és PETÓ perquè m'agrada la seua pronunciació i el seu significat :)

ANA:  ACARONAR, ja que és una paraula que porte molt de temps escoltant i fins i tot quan era menudeta em feia sentir protegida.

SANTI:  SINGLOT perquè té una sonoritat graciosa i després que la dius et quedes a gust.  Una altra raó és perquè quan el tens fas riure a la gent o te'n rius tu dels altres.

NEREA:  T'ESTIME perquè és una de les coses més boniques que et poden dir i et fa sentir feliç.

SEBY:  FUTBOL perquè és l'esport que més m'agrada i que a més de practicar-lo espere arribar a ser un bon futbolista, encara que ja ho sóc!!

NICO:  PETIT  És una paraula senzilla que no té una pronunciació divertida ni tampoc un gran significat però em porta molts bons records.  Ah, i a més a més, em recorda a "petitsuís"!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

infància : origen latin infantĭa(la infància és el període de la vida humana des que es naix fins a la pubertat) m'agrada aquesta paraula perquè em recorda el període més bonic de la vida on no t'has de preocupar per res i per ningú !

alex toma ha dit...

alegría:aquesta palabra en llatí es diu(gaudium)aquesta paraula no algunes persones,no saben lo que és per culpa del passat que han tingut(guerres,terratremols..etc.).
Peró hui en dia s'intenta coneixer per tot el món.

andreea costina prunoiu ha dit...

ANDREA: la meu paraula que mes m'agrada del valencià es PETÓ m'agrada la seu pronunsació i el seu significat :)

ana cn ha dit...

Acaronar ja que es una paraula que porte molt de temps escoltant i fins i tot quan era menudeta em feia sentir protegida

Seby ha dit...

Futbol perque és l'esport que mes m'agrada a mes de practicar i esperi arrivar a ser un bon futbolista encara que ja ho soc!!