dimecres, 21 de novembre del 2012

Un país de llibres

Un país de llibre és un espai televisiu que acostarà als espectadors el món de la literatura en valencià d'una forma entretinguda. En cada capítol es presentarà un llibre i el protagonista serà el propi escriptor. "Volem posar-li cara i ulls a la literatura en valencià. Que la gent conega els nostres escriptors" ens explica Vicent Peris, director del programa, i ens amplia Eugeni Alemany: "Furgarem en la seua biblioteca, coneixerem la seua rutina de treball, les seus manies i els seus autors fetitxes".

Cada programa es planteja com una trobada amb un autor en diferents ciutats valencianes i espais públics, per a després desplaçar-se cap a una llibreria; a més, tindrà altres miniseccions: punts de lecturacreuallibrestauleta de nit, compra en llibreria, etc. Un país de llibre consta de 13 capítols de 20 minuts que s'emetran de novembre a març. 

Finalment, es busca també la creació d'una xarxa social de lectors mitjançant la utilització de les noves tecnologies: una mini-site dedicada a cada llibre i autor, que inclou el vídeo, informació textual i galeria d'imatges sobre l'autor, l'editorial, la llibreria i el blog recomanat; i les xarxes socials: pàgina en Facebook mitjançant la qual el vídeo es distribueix viralment; distribució mitjançant Twitter, YouTube i a través dels canals habituals de l'AEPV. Tot a l'abast per facilitar la participació dels espectadors-lectors proposant i comentant lectures.